pieterklein 2Adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein van het RTL gaf enkele weken geleden een openlijke berisping aan het adres van Geert Wilders. Geert houd je fatsoen. Hoewel ik de pers liever in een onafhankelijke rol zie, kon ik mij wel enigszins in deze publieke terechtwijzing vinden.

Het leven met zekere grenzen is makkelijker. Als deze door een breed gerespecteerde omroep als RTL 4 worden getrokken, weet je bovendien zeker dat de meeste mensen wel binnen de getekende lijnen blijven. RTL maakte de wereld zo een beetje overzichtelijker.

Afgelopen week kwam RTL opnieuw in het nieuws. Ditmaal omdat ze ten koste van gepeste kinderen kijkcijfers willen halen. 

Vanmorgen las ik in de Volkskrant dat het Atheïstisch Verbond op zoek is naar bekende Nederlanders om hun zaak te behartigen. Dit lijkt mij geen goed idee. Nu ook RTL niet te vertrouwen blijkt als moreel kompas stel ik voor God in ere te herstellen. ‘Niet God schiep de mens, de mens schiep God’, aldus de voorzitter van het Atheïstisch Verbond. Ik stel voor snel een nieuwe God te scheppen.