kickoffVanavond vindt de officiële kick-off plaats van het Bevrijdingsfestival Overijssel. Het programma wordt gepresenteerd aan vrijwilligers, sponsoren en andere geïnteresseerden. Daarmee gaat ook het project Wat is nou die vrijheid? weer officieel van start. Vrijheid is een even actueel als historisch begrip en de vraag wat vrijheid nou precies is blijft relevant. Dit jaar is het thema "vrijheid spreek je af". Deze vraag maakt het interessant om te kijken naar wat jouw idee van vrijheid betekent voor een ander. Hoe kun je ervoor zorgen dat iedereen zijn idee van vrijheid kan beleven? 

Is het überhaupt wenselijk dat iedereen zomaar mag bepalen wat zijn of haar vrijheid is? Daarover moeten afspraken worden gemaakt. De een zijn vrijheid tast de ander zijn vrijheid aan. Vrijheid spreek je af. Je sluit compromissen en stelt regels op waarbinnen iedereen zich vrij mag bewegen. Maar waar liggen de grenzen? Wat is nou die vrijheid? 

Dit soort vragen staat centraal bij het project Wat is nou die vrijheid?. Deze website fungeert als platform. Iedereen kan hier zijn of haar idee kwijt over vrijheid. Kun je het niet vertellen in woorden? Vertel het dan met een foto. Zegt een bepaald nummer voor jou iets over vrijheid? Ook dat kan. De redactie staat open voor alle input! Mail je input naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of reageer op een van de pagina's via de interactieve plug-in DISQUS. 

Vorig jaar is er met de meest interessante, ontroerende of originele input een tijdschrift samengesteld. Op het bevrijdingsfestival werd dit tijdschrift gepresenteerd. Bezoekers konden het magazine in ruil voor een kort gesprek over het begrip vrijheid gepersonaliseerd ophalen. De redactie heeft nu ook een lespakket samengesteld met dit tijdschrift. Geïnteresseerden kunnen de lesbrief plus een aantal tijdschriften kosteloos aanvragen. Ook daarvoor is een mailtje voldoende. Resultaten van dit scholenproject verschijnen ook op deze website. En hiervoor geldt: de beste verhalen verschijnen in het fysieke tijdschrift dat wordt gepresenteerd op het Bevrijdingsfestival Overijsel, 5 mei 2013.